4 soorten vergoedingen waarvan u mogelijk niet weet dat u in aanmerking komt

Slachtoffers van auto-ongelukken hebben recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke bestuurder voor hun medische rekeningen, autoreparatierekeningen en nog veel meer. Degenen die niet bekend zijn met auto-ongelukken, zijn zich echter mogelijk niet bewust van de verschillende soorten compensaties waarvoor ze in aanmerking komen. Hieronder vindt u enkele soorten compensaties die vaak voorkomen na auto-ongelukken waar veel bestuurders zich niet van bewust zijn. Het is nog steeds een goed idee om met een advocaat over deze en andere soorten vergoedingen te praten om het volledige bedrag te bepalen dat na het ongeval kan worden verkregen.

Medische verwondingen zoals Whiplash

Wanneer de meeste mensen denken aan medische rekeningen van een auto-ongeluk, denken ze aan medische noodhulp of vervolgzorg. Er zijn echter specifieke soorten compensatie waarop ze na een ongeval recht kunnen hebben, zoals whiplash schadevergoeding. Dit hangt af van de verwondingen die tijdens het ongeval zijn opgelopen, de ernst van de verwondingen en de kosten van medische zorg die nodig is voor dat soort verwonding. Een advocaat kan het slachtoffer helpen bepalen voor welke medische compensatie hij in aanmerking komt.

Toekomstige medische rekeningen

Compensatie voor medische rekeningen na een auto-ongeluk omvat meestal onmiddellijke medische behandeling en follow-upbezoeken voordat de claim wordt ingediend. Ernstig letsel kan echter toekomstige medische rekeningen of levenslange zorg vereisen. In deze gevallen kan de gewonde persoon recht hebben op een vergoeding voor zijn toekomstige medische rekeningen. Hoewel dit moeilijk in te schatten is, kan het geld opzij worden gezet om te gebruiken wanneer ze medische zorg nodig hebben nadat de compensatie is ontvangen.

Beschadigde eigendommen in het voertuig

Het is mogelijk om een ​​vergoeding te krijgen voor de schade aan het voertuig, maar wat de meeste mensen zich misschien niet realiseren is dat ze een vergoeding kunnen krijgen voor items in het voertuig die beschadigd zijn. Als het slachtoffer speciale apparatuur had die hij tijdens het ongeval vervoerde, bijvoorbeeld, en de apparatuur is beschadigd, kunnen ze mogelijk een vergoeding ontvangen om het te repareren of te vervangen. Zowat alles in het voertuig dat beschadigd is, komt mogelijk in aanmerking voor een vergoeding.

Toekomstige verloren lonen

Lonen kunnen verloren gaan terwijl het slachtoffer herstellende is van het ongeval en het claimproces afhandelt om schadevergoeding te krijgen. Dit wordt normaal gesproken toegevoegd aan het bedrag van de gevraagde schadevergoeding van de aansprakelijke partij. Bij ernstig letsel kan het slachtoffer echter ook recht hebben op toekomstig verloren loon. Als ze niet langer hetzelfde werk kunnen doen als vóór het ongeval, kunnen ze mogelijk een vergoeding krijgen voor hun verloren verdiencapaciteit.

Hoewel veel mensen hebben gehoord over de meest voorkomende soorten compensatie, zoals medische rekeningen of voertuigreparaties, zijn er tal van andere soorten compensatie waarop ze mogelijk recht hebben. Voordat een schikkingsaanbod van de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke bestuurder wordt aanvaard, is het een goed idee voor het slachtoffer om met een advocaat te spreken. Op deze manier kunnen ze meer leren over de specifieke soorten compensatie waarop ze mogelijk recht hebben en kunnen ze ervoor zorgen dat ze de maximale regeling ontvangen.